Google Adwords adverteren, wat verandert er?

Vanaf juli 2016 heeft Google de Google Adwords Expanded Text Ads (ETA’s) ingevoerd. Deze grote update heeft ervoor gezorgd dat er twee keer zoveel advertentieruimte is vrijgekomen voor advertentieteksten.

Waarom deze verandering?

De nieuwe betaalde advertenties zijn dus groter, waardoor ze extra opvallen. Google verwacht dat de click through rates (het aantal kliks ten opzichte van het aantal vertoningen) daardoor zullen toenemen. Voorlopige test wijzen op een CTR-stijging van 10% tot 20%.

De uitgebreide tekstadvertenties zien er in vergelijking met de standaardtekstadvertenties een stuk opvallender uit:

De uitgebreide tekstadvertenties zien er in vergelijking met de standaardtekstadvertenties een stuk opvallender uit:

extended adds

Gevolgen voor SEO

De uitgebreide tekstadvertenties bieden 47% meer ruimte om mensen over uw bedrijf te vertellen. Op SEA gebied is dit positief, de advertenties vallen namelijk extra op en leveren meer kliks op. Voor SEO is het echter nadelig. Omdat de advertenties extra ruimte in beslag nemen, worden de organische zoekresultaten verder naar beneden gedrukt. Meer dan ooit is het daarom van belang om in de top 3 met zoekresultaten te geraken.

In de toekomst

Na 31 januari 2017 verdwijnt de mogelijkheid om standaard tekstadvertenties te maken en te bewerken. Na deze datum kunnen alleen tekstadvertenties gemaakt en bewerkt worden in de indeling voor uitgebreide tekstadvertenties. Het is niet zo dat de standaard tekstadvertenties zullen verdwijnen. Voorlopig zullen de standaard- en de uitgebreide tekstadvertenties naast elkaar worden weergegeven. Het is echter wel aan te raden om uitgebreide advertenties toe te voegen aan uw huidige advertentiegroepen.

Als u vragen hebt over deze komende verandering, uw advertenties om wilt laten zetten of een Google Adwords campagne wilt opstarten, twijfel dan niet om met ons contact op te nemen.

Mogelijkheden bespreken?

[recaptcha]

Neem direct contact op

Arjan van Rheenen
Strategisch adviseur
M. 06 421 43 443
E. a.vanrheenen@omtrentcommunicatie.nl