Het belang van een Responsive website

Responsive webdesign is een term waar de laatste tijd veel over wordt gesproken. Websites worden steeds meer bezocht op smartphones en tablets, met verschillende resoluties en formaten. Toch zijn er een hoop websites die zich nog niet automatisch aanpassen aan de resolutie van het scherm en dus niet responsive zijn en dat is een gemiste kans. Waarom is responsive webdesign eigenlijk zo belangrijk?

Optimale gebruikerservaring

Veel mensen gebuiken tegenwoordig een tablet of smartphone om over internet of door apps te browsen. Het is dan natuurlijk zonde als jouw website niet op de juiste manier geladen wordt.

Een responsive website zorgt ervoor dat alle inhoud goed zichtbaar is zodat de bezoeker kan vinden wat hij zoekt. Mensen hoeven niet meer eindeloos in te zoomen of van links naar rechts te scrollen om teksten te lezen. De letters worden automatisch op een prettig leesbaar formaat getoond en de afbeeldingen worden verkleind.

Een belangrijk voordeel van een responsive website is dat deze beter scoort in Google en daarom beter gevonden zal worden

Wordt makkelijker gevonden

Een belangrijk voordeel aan responsive design is dat jouw website beter scoort in Google en daarom beter gevonden zal worden. Google hecht namelijk veel waarde aan responsive design, en veel klanten komen via deze zoekmachine uiteindelijk bij jou terecht. Dit zal dus zorgen voor meer bezoekers op je website.

Gemakkelijk te beheren

Een alternatief voor een responsive website is een app of een mobiele website. Het lastige hieraan is dat je twee omgevingen in beheer hebt. Ook wordt deze mobiele website vaak minder goed gevonden, en komt men alsnog op de gewone site terecht. Met een responsive website gaat alles met hetzelfde beheer. Je hoeft dus maar één website te onderhouden. Dat scheelt in de tijd en de kosten.

Misschien spreekt dit voor zich, maar het ziet er gewoon professioneel uit als je website responsive is. Dit laat zien dat je modern bent en met de tijd meegaat, wat erg positief meedraagt aan je imago als bedrijf. De resoluties van de schermen zullen blijven veranderen, maar met een responsive webdesign ben jij overal op voorbereid.

Mogelijkheden bespreken?

[recaptcha]

Neem direct contact op

Arjan van Rheenen
Strategisch adviseur
M. 06 421 43 443
E. a.vanrheenen@omtrentcommunicatie.nl