SSL cetrificaat bij Omtrent communicatie

Google streeft naar een veilig en betrouwbaar internet. Zij kunnen het zich als zoekmachine namelijk niet veroorloven om mensen die iets zoeken naar onbeveiligde pagina’s te sturen. Google beloont daarom websites met een SSL-certificaat.

Wat is een SSL certificaat?

Een website zonder SSL certificaat is niet beveiligd tegen cyber-aanvallen. Zonder SSL certificaat wordt alle vertrouwelijk informatie namelijk als leesbare tekst verstuurd. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat andere deze gegevens niet kunnen onderscheppen en misbruiken.

sslcertificaat

Hogere Google waardering met een SSL certificaat

Websites met een SSL-certificaat zijn te herkennen aan het gesloten slotje in de adresbalk en de vermelding van de ‘s’ in de https:// voor de URL. Een bezoeker weet daardoor dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en kwaadwillende deze niet kunnen traceren. Door een SSL-certificaat zullen bezoekers de website sneller vertrouwen.

“Door een SSL-certificaat zullen bezoekers de website sneller vertrouwen.”

Standaard bij een website

Tegenwoordig beloond Google websites met een SSL-certificaat met een hogere positie in de zoekresultaten. Ondanks dat Google heeft aangegeven dat een SSL-certificaat maar voor 1% zal worden meegerekend bij het bepalen van de ranking van een website, vinden wij dat alle kleine beetjes helpen. Vandaar dat Omtrent communicatie heeft besloten om voortaan iedere website die wij opleveren te voorzien van een SSL-certificaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over SSL-certificatie of wilt u een SSL-certificaat aanschaffen en laten implementeren op uw website? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!

Mogelijkheden bespreken?

[recaptcha]

Neem direct contact op

Arjan van Rheenen
Strategisch adviseur
M. 06 421 43 443
E. a.vanrheenen@omtrentcommunicatie.nl